Plány pro rok 2024 a co se podařilo v uplynulém roce

V roce 2024 se plánujeme zúčastnit několika výstav.

S Carlou letos již v pracovní třídě.

S Beátkou v třídě veteránů.

S Carlou bychom rádi vyrazili na lovecké zkoušky – ve hře jsou zkoušky vodních prací, derby, možná KLZ, ale uvidíme, jak to nakonec bude.

Na podzim chceme určitě zase využít možnosti lovecké kynologie v praxi a zúčastnit se nějakých honů.

A hlavně se budeme intenzivně rozhlížet po vhodném nápadníku pro Carlu, protože výhledově na jaro 2025 plánujeme štěňátka.

Uplynulý rok 2023 byl ve znamení výstav a tréninků na zkoušky.

Carle se po prvotním neúspěchu podařilo splnit loveckou upotřebitelnost na KPZ, kde dokonce získala titul CACT. Zkrátka potřebovala trochu dozrát a nebýt tak rozjařená. Při prvním pokusu to bylo ještě opravdu trhlé štěňátko.

Ač jsme trénovaly velmi intenzivně, bohužel hárání a také velký zájem o zkoušky nám překazily další zkouškové plány a na jiné zkoušky jsme se nedostaly.

Absolvovaly jsme několik výstav, např. klubovou výstavu v Humpolci, mezinárodní výstavy psů v Mladé Boleslavi a v Olomouci, kde se nám dařilo dobře a obě holky Beátka i Carla odešly vždy minimálně s Výbornou.

V Humpolci byly obě holky i v kruhu v soutěži dítě a pes, také již tradičně a Carla vedená Sofinkou se umístily na druhém místě. Agátka s Beátkou se ale předvedly rovněž skvěle a vzpomínáme na minulý rok, kdy se jim podařilo získat ocenění nejlepší dítě a pes.

Beátka v červnu oslavila své 8. narozeniny a dostala se tak do třídy veteránů, kde hned při své premiéře v Mladé Boleslavi získala titul Veterán CACIB.

V září se holky předvedly na exhibici na pouťi v Pístově u Jihlavy, kde už druhým rokem ve spolupráci s mysliveckým spolkem Pístov – Popice předvádíme ukázky přinášení a práce loveckého psa.

Na podzim nás čekala už holkama tolik milovaná praxe – hony.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *